20 junio 2013

Casamitjana 15 a BTV Notícies : Un espai de trobada cultural al Poblenou



Actualitzat el 20.06.2013 a les 13:25 B. Martínez / J. Arilla

Casamitjana 15 és un nou espai de trobada cultural que s'ha creat a l'antiga fusteria familiar de la família Yranzo. Fins ara el local servia de taller escultòric a l'Antoni, però ara la seva filla, l'Elsa, hi ha donat un gir i l'ha obert al barri del Poblenou.

Transcripció del audio del video emés
ANTONI YRANZO, escultor
"Doncs aquest espai havia estat una fusteria industrial i ebenisteria que era el negoci familiar."

Ara quan obrim les portes ens trobem amb Casamitjana 15. Un punt de reunió cultural que ha evolucionat gràcies a la filla de l'Antoni, l'Elsa. Ella és la tercera generació que passa per l'espai.

ELSA YRANZO, Casamitjana 15
"Començar a dinamitzar aquest espai. Que hi passin coses, que vingui gent, que conegui. Fins i tot, molta gent del barri que no sap que hi ha aquest espai ni el que havia estat. És començar a generar sinergies, tot relacionat amb el món de l'art i la cultura."
Aquest procés evolutiu del negoci el va començar abans el seu pare...

ANTONI YRANZO, escultor
"Cap als anys 90 acaba aquesta etapa d'ebenisteria i fusteria. O sigui, es va passar de ser un lloc de creació industrial i artesanal, pura i dura, a ser un altre tipus de creació més d'arts decoratives, més amb el món de l'escultura."

I ara dóna un nou gir per fer-hi una altra tipus de creació. Casamitjana 15 va prendre forma fa menys d'un any i des d'aleshores ha organitzat tallers d'il·lustració o trobades gastronòmiques. El projecte va sorgir de l'estima pel barri que el va veure créixer que l'Antoni ha transmès a la seva filla.

ELSA YRANZO, Casamitjana 15
"Jo tinc des de petita al meu pare: 'Poblenou, Poblenou, Poblenou'. I ara començo a veure que aquí s'està generant... Aquesta zona està agafant molta força amb el tema de la creació."

El Poblenou és un barri de contrastos. La modernitat del 22@ conviu amb el passat industrial del barri i Casamitjana 15 n'és un reflex.